GRAAFISESTA SUUNNITTELUSTA JA UUSI YHTEISTYÖ!

maanantai 18. huhtikuuta 2016


Kuva: Annika Välimäki

Mikäli hääbudjetti vain antaa periksi, suosittelemme harkitsemaan graafisen suunnittelijan käyttöä häiden printtimateriaalien toteutuksessa. Tällöin jälki on laadukasta, yksilöllistä ja toiveidesi mukaan viimeisteltyä, lisäksi kaikki printtimateriaalit noudattavat keskenään samaa linjaa ja luonnehtivat parhaimmillaan täydellisesti häiden teemaa. Mikäli toteutuksessa käytetään esimerkiksi kalligrafiaa tai vesivärimaalausta, on lopputulos hyvin luonnollinen ja sensuelli.

Usein vähätellään itse askarreltujen kutsu-, ohjelma- ja menu-, paikka- pöytä-, ym. korttien kustannuksia. Jos materiaalina käyttää laadukkaita pahveja, koristenauhoja, kaksipuolista teippiä, tarroja, tms., niin kulut nousevat äkkiä yllättävänkin korkeiksi. Aikaa korttien väkertämiseen täytyy myös varata melko paljon. Toki kustannuksiin vaikuttavat paljon myös valittujen printtimateriaalien määrä. Useat graafiset suunnittelijat hinnoittelevat palvelunsa niin, että yleisilmeen suunnittelu kutsukortin muodossa maksaa enemmän ja tämän jälkeen samalla teemalla touteutetut muut printtimateriaalit tulevat edullisemmaksi. Hintoja kannattaa kysyä rohkeasti! Painatuskulut tulevat varsinaisen suunnitteluhinnaston päälle ja painatuksen voi usein hoitaa joko graafisen suunnittelijan kautta tai kilpailuttamalla itse painotaloja. Samalla, kun häiden somistukseen panostetaan yhä enemmän, on myös graafisten suunnittelijoiden käyttö yleistynyt suomessa. Suosiotaan kasvattavat jatkuvasti myös valmiskorttimallistot, joiden valikoima etenkin ulkomailta tilattaessa on hyvin laaja. Useat graafiset suunnittelijat ovat seuranneet trendiä ja lisänneet valikoimaansa valmiita korttipohjia.

Teemme yhteistyötä muutaman eri graafisen suunnittelijan kanssa. Valitsemme yhteistyökumppanimme huolella, jotta voimme olla vakuuttuneita heidän työnsä jäljestä ja toimintatavoista. Tavoitteenamme on, että jokainen asiakkaamme löytää omalle tyylilleen ja budjetilleen sopivan suunnittelijan yhteistyökumppaneidemme joukosta. Lisäksi haluamme itse kehittää osaamistamme ja ymmärrystämme alaa kohtaan, minkä vuoksi tutustumme tällä hetkellä graafisen suunnittelun perusteisiin avoimen ammattikorkeakoulun kurssilla. Omia printtimateriaaleja emme ala tällä koulutuspohjalla vielä suunnittelemaan, mutta toivomme että se antaa meille paremman käsityksen graafisen suunnittelun mahdollisuuksista ja käytännöistä.

Sitten varsinaiseen asiaan: tänään meillä on ilo paljastaa, että olemme aloittaneet yhteistyön Annika Välimäen kanssa! Annika on graafinen suunnittelija, joka pyörittää omaa yhden naisen suunnittelutoimistoa Turussa ja ympäriinsä missä liikkuukin. Hän tekee pääasiassa visuaalisia ilmeitä, logosuunnittelua ja brändäystä yrityksille, tuotteille, tapahtumille ja blogeille. Palveluvalikoimaan kuuluvat myös kuvitukset, brändivalokuvaus ja kalligrafia. Lisäksi Annika myy suunnittelemiaan julisteita ja kortteja sekä kirjoittaa työstään blogia nettisivuillaan osoitteessa www.annikavalimaki.com. Yrityksille tekemiensä suunnittelutöiden ohessa hän tykkää tyylitellä hääkutsuja ja muita häiden paperituotteita. Näin Annika kuvaa työideologiaansa: ”Työssäni mulle paras kiitos on tyytyväinen asiakas. Siksi en koskaan tingi mistään ja teen kaiken täysillä, sydämellä. Tykkään työstäni ihan älyttömästi ja uskon että se näkyy lopputuloksissa.” Kuulostaa aikas hyvältä :)

Annikaa voi seurata myös instagramissa @annikavalimaki_com ja facebookissa nimellä Annika Välimäki Creative.

Jossain vaiheessa tulossa postaus ja hintavertailua graafisen suunnittelijan käytöstä verrattuna valmiskorttimalleihin ja itse askarteluun! Stay tuned.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti