ESITTELYSSÄ SOMISTUSSUUNNITELMA

maanantai 26. kesäkuuta 2017Saimme reilu viikko sitten lauantaina todistaa sähköisen somistussuunnitelmamme konkreettista toteutumista hääpaikalla. Kyseessä on yksi suppeammista, matalan kynnyksen palvelupaketeistamme, johon sisältyy vihkipaikan ulko- ja sisätilojen somistuksen suunnittelu sähköisessä muodossa. Varsinaisesta toteutuksesta huolehtii asiakas mahdollisten apujoukkojensa kanssa. Tämä ihana asiakaspariskuntamme oli seurannut suunnitelmaamme ja toteuttanut antamiamme ideoita melko tarkasti, mistä olimme todella iloisia ja otettuja! Oli todella hienoa päästä näkemään miltä lopputulos näytti ja huomata, että suunnitelmasta oli asiakkaalle ihan todellista hyötyä! Yleensä emme pääse näkemään lopputulosta, mutta tällä kertaa meidät oli palkattu huolehtimaan myös viimeisistä, pienistä yksityiskohdista juhlapäivän aamuna, jotta hääväki sai keskittyä olennaiseen. Tästä mukavasta kokemuksesta inspiroituneena päätimme esitellä kyseistä palvelupakettia tarkemmin myös täällä blogin puolella. Pelkän nettisivujen palvelukuvauksen kautta voi olla vaikea hahmottaa mistä oikeastaan on kyse. Postauksen liitteenä myös kuvaotteita eriteemaisista suunnitelmistamme.

Somistussunnitelmapalvelun hintaan sisältyy alkutapaaminen, käynti juhlapaikalla, sähköinen somistussuunnitelma, budjettiarvio ja hankintalista sekä suunnitelman esittely ja mahdolliset muutostyöt. Alkutapaamisessa kartoitamme parin toiveet tyylin, somistusosa-alueiden sekä budjetin suhteen. Somistus voi kattaa hyvin monta osa-aluetta, kuten: kirkko/vihkipaikka, hääauto, juhlapaikan ulkotilat (terassi, lounge, nurmialueet, ranta, laituri, tms), sisääntulo, eteinen, juhlatilan yleisilme, lava ja tanssilattia, pöytäkattaus (sisältäen kukat ja hääjuhlan printit), pöytäjärjestys, buffetpöytä, karkkibuffet/herkkubuffet/jätskibaari, hääkakun tyyli ja koristelu, lahjapöytä, hääparin pöytä, kuvausnurkka/photobooth/vieraskirja, WC:t. Huolella ja jokaista yksityiskohtaa myöden toteutetussa somistuksessa ei siis todellakaan ole kyse muutaman kynttilän ja kukan asettelusta paikoilleen kuten joskus virheellisesti saatetaan luulla. Työtunteja kertyy melkoinen määrä :) Ennen varsinaisen somistussuunnitelman tekoa käymme aina tutustumassa juhlapaikkaan, jotta meillä on realistinen käsitys erilaisista toteutusmahdollisuuksista, paikan hengestä ja yksityiskohdista.Somistussuunnitelman tueksi kokoamme hankintalistan, johon on koottu kaikki tarvittavat tavarat ja materiaalit, joita suunnitelman toteutus vaatii. Lisäämme usein myös ehdotuksia ja/tai suosituksia, mistä kyseiset tuotteet kannattaa hankkia, jotta asiakas säästyy etsimisen ja kilpailutuksen vaivalta. Suosituksissa otetaan huomioon niin laadulliset ja tyylilliset kuin taloudelliset seikat. Pyrimme aina pitämään budjetin niin kohtuullisena kuin tyylikkään lopputuloksen varmistamiseksi vain on mahdollista. Suosimme paljon myös vuokratavaraa ja DIY-ohjeita, etenkin jos asiakas niin toivoo. Hankintalistaan kirjataan arviohinnat, joista muodostuu budjettiarvio. Hankintalistan pohjalta asiakas voi vielä miettiä, missä mahdollisesti haluaisi säästää, mitä tavaroita löytyy omasta takaa ja mitä kannattaa tehdä itse tai hankkia valmiina. Asiakkaan toiveista ja asuinpaikkakunnasta riippuen voimme toimittaa suunnitelman sähköpostitse tai esitellä ja läpikäydä sen kasvotusten. Tämän jälkeen suunnitelmaan voidaan tehdä vielä yksi muutoskierros, jonka jälkeen se toimitetaan asiakkaalle sähköisessä muodossa. Mikäli toteutusvaiheessa herää kysymyksiä, annamme neuvoja sähköpostitse tai puhelimitse.Somistussuunnitelma sopii erittäin hyvin hääpareille, jotka haluavat ammattilaisen apua ja näkemystä juhlapaikan koristeluun saavuttaakseen yhtenäisen ja tyylikkään lopputuloksen, mutta ovat innokkaita osallistumaan toteutukseen itse. Tällaisella pariskunnalla on usein lähipiirissään paljon ystäviä ja sukulaisia, jotka ovat valmiita ottamaan osaa talkoisiin. Palvelu on myös tyylitajuisen, mutta budjettitietoisen parin valinta, sillä se tulee selvästi perinteisiä, kokonaisvaltaisia somistus- ja stailauspalveluita edullisemmaksi ja maksaa itsensä lopputuloksessa takaisin.

Silloin, kun vastaamme kokonaisvaltaisesti juhlapaikan somistuksesta eli niin suunnittelusta kuin toteutuksesta, esittelemme suunnitelmat asiakkaalle usein pelkän moodboardin muodossa. Asiakkaan yksilöllisistä tarpeista riippuen, käytössä on välillä myös tarkempi somistussuunnitelma, joka ei tosin sisällä ihan yhtä yksityiskohtaisia ohjeistuksia toteutuksesta. Jotkut haluavat olla tietoisia jokaisesta suunnittelun yksityiskohdasta, tuoda esille mielipiteitään ja ottaa osaa suunnitteluun, kun taas toiset esittävät vain suuntaa antavia toiveita ja luottavat lopun meidän käsiimme. Meidän näkökulmastamme työskentely on tietysti huomattavasti mielekkäämpää, suunnittelu sujuvampaa ja lopputulos yhtenäisempi, mitä vapaammat kädet meille annetaan :)


Miksi sitten palkata hääsuunnittelija toteuttamaan kokonaisvaltainen somistus? Sen minkä rahassa säästää, ajassa menettää. Somistustavaroiden hankinta ja teko sekä varsinainen koristelu juhlapaikalla vie hyvin paljon aikaa. Lisäksi somistus on hyvistä suunnitelmista huolimatta aina viime hetken ratkaisuja ja soveltamista paikan päällä luovuutta ja visuaalista silmää käyttäen. Jokainen pohtikoon löytyykö tarvittavia ominaisuuksia itseltä, puolisolta ja apujoukoilta riittävästi suhteessa omiin kriteereihin ;)


Somistussuunnitelmadiojen kuvat: Pinterest


TallennaTallenna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti