VUODEN 2019 HÄÄTRENDEJÄ

tiistai 11. syyskuuta 2018

Häätrendien tarkasteleminen antaa loistavia ideoita häihin, vaikkei kukaan varmasti halua sokeasti seurata trendejä omien persoonallisten häiden suunnittelussa. Trendit auttavat kuitenkin herättämään ajatuksia jutuista, joita ei muuten ehkä tulisi ajatelleeksi häiden suunnittelussa, ja auttaa keksimään yksilöllisiä ja uuden tuntuisia ratkaisuja häihin. Vuoden 2019 häätrendeissä näkyy erityisesti minimalismi; niin puvuissa, somistuksessa kuin vieraiden määrässäkin. Toisaalta rennolle tunnelmalle ja hassuttelullekin on tilaa. Ennen kaikkea häiden suunnitellussa on nyt trendikästä panostaa elämysten luomiseen ja autenttiseen tunnelmaan. 
Alla muutama poiminta tulevista häätrendeistä:

Bestmanien pukeutumiseen panostetaan
Miesten muoti kasvaa hurjaa vauhtia maailmalla ja siihen kiinnitetään yhä enemmän huomiota. Siksi viimeistään vuonna 2019 bestmanienkin pukeutumiseen kiinnitetään yhtä paljon huomiota, kuin morsiusneitojen.
Eri värisillä puvuilla ja tarkkaan harkituilla yksityiskohdilla leikitellään. Tyylikkäät, laadukkaasti räätälöidyt puvut antavat tilaa leikitellä kuoseilla ja väripilkuilla esim. kaularusetissa tai taskuliinassa.

Vierula Photography

Urbaanin minimalistinen morsian
Vuoden 2019 hääpuku- muotinäytöksissä nähtiin paljon minimalistisille milleniaali-morsiamille. Trendissä suositaan tukevia, yksinkertaisia kankaita, jolla luodaan selkeitä ja harkittuja siluetteja. Yksinkertaisia kankaita käytetään esimerkiksi isoina rusetteina tai tukevian röyhelöinä, edustaen eräänlaista maksimaalista minimalismia. Minimalisimitrendissä veistokset muodot koruissa uudistavat klassisten korujen ilmettä. Meghan Marklenkin häämekko luultavasti lisää tämän trendin suosiota.

Jumpsuitit morsiamille
Moderni morsian pukeutuu vuonna 2019 eleganttiin haalaripukuun -jumpsuitiin. Nämä näyttävät parhailta laskeutuvasta satiinista valmistettuina. Ultratrendikäs morsian yhdistää housujen päälle vielä läpikuultavan hameen esim. sifongista tai organzasta. Housujen pukeminen häihin on muutenkin nousussa ja trendi suosii erityisesti minimalistista ja käytännöllistä tyyliä.

Satumetsän tunnelmaa
Metsän tunnelmaa luovat muun muassa täysin vihreät kasviasetelmat kukkien sijasta, mutta metsäteema näkyy myös juhlapaikan somistuksessa puupintojen suosiossa ja kutsukorttien teemoissa.
Häämekoissa luonnollinen metsäteema korvaa boheemin hippityylin häissä. Moderni satumetsän prinsessan -look, syntyy yksinkertaisesta korsettiyläosasta, johon yhdistetään runsas, useista kerroksista ohutta kangasta tehty alaosa. Höyhenkirjailut ja eri luontoteemaiset applikaatiot tuovat satumaista mystiikkaa tämän tyylin hääpukuihin.

Hopeaa ja glitteriä
Kulta ja ruusukulta on ollut metalliväritrendien pääosassa jonkun aikaa, mutta vuonna 2019 hopea, kromi ja erilaiset himmeähohtoiset kimalteet ottavat jalansijaa häätrendien joukossa. Nämä metallinsävyt näkyvät niin asusteissa kuin juhlapaikan somistuksessa. Esimerkiksi ilmapallokoristuksissa voidaan leikitellä metallinhohteella ja kimalteella.
Metallisävyjen valintaa voi miettiä esim. sulhasen asusteissa – kalvosinnapeissa ja vaikkapa kaulusneulassa, ja morsiamen koruissa ja hiuskoruissa.

Syvempiä sävyjä
Väritrendejä ennustavan, trenditoimito Pantonen vuoden 2018, trendiväriksi valittu ultravioletti, ”ultraviolet” tulee näkymään häiden väriteemoissa vielä vuonna 2019.  Muutenkin liilan eri sävyt näkyvät häissä esim. luumun ja mystisen tumman violetin sävyinä.
Lisäksi muitakin syvempiä ja voimakkaita värejä käytetään entistä enemmän klassisten hääpastellien sijasta. Tummat viininpunaiset, kuten burgundy ja tummansininen navy , viettelevät täyteläisinä sävyinä, jotka sopivat erityisesti somistukseen ja asusteisiin.
Rohkea värien käyttö näky varsinkin somistuksessa – kukkasommitelmissa ja valaistuksessa näitä värejä on helppo käyttää tehosteena ilman, että ne tuntuvat liian voimakkailta. Yhdistettynä trendikkäisiin metalleihin,  hopean ja kromiin, nämä värit luovat dramaattista mystiikkaa tunnelmaan.
Maailmalla moodboardien kokoaminen pelkkien värikarttojen sijasta yleistyy eri hääpalvelutarjoajien keskuudessa. Moodboardit antavat paremmin ideoita värien mahdollisista käyttömahdollisuuksista ja voivat auttaa hahmottamaan eri vaihtoehtoja, kuinka värejä voi yhdistellä tyylikkäästi.


Stina Henriksson
Kekseliästä ruokaa
Perinteiset menut eivät ole katoamassa mihinkään, mutta vuodelle 2019 ennustetaan hauskojen pikkupurtavien yleistyvän hääparien valintana häiden ruokatarjontaan. Varsinkin jälkiruokapöydässä voi leikitellä näteillä pikkupurtavilla ja hauskoilla asetteluilla. Pikkupurtavat rohkaisevat vieraita liikkumaan ympäri juhlapaikkaa pöydästä pöytään tuoden häihin rennompaa tunnelmaa.

Koristukset katossa
Hääpaikkasomistuksessa katseet suunnataan vuonna 2019 kohti kattoa. Kukkasommitelmat nostetaan roikkumaan katosta, luoden ilmavan tunnelman ja vapauttaen tilaa juhlapöydän äärellä. Myöskin esim. kattokruunuihin ja kekseliääseen valaistukseen kiinnitetään huomiota.
Maailmalla kasvava trendi on näyttävät valaistukset ja väriheijastukset, jolla luodaan maisemia tai kuviota seinille, ja joilla juhlapaikan tunnelmaa ja ulkonäköä voidaan muokata paljonkin.

Stina Henriksson - vaatesuunnittelun opiskelija, Via Universitystäjoka työskentelee sulhasten häämuodin parissa tanskalaisessa Trendhim-yrityksessä ja kirjoittaa omaa muoti-alaan keskittyvää blogia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti