MITEN HÄÄT OVAT MUUTTUNEET VIIMEISEN 10 VUODEN AIKANA?

lauantai 23. helmikuuta 2019

Hääjuhlat muotoutuvat ja muuttuvat jatkuvasti. Toiset haluavat edelleen noudattaa perinteitä kymmenien vuosien takaa ja toisille nämä perinteet ovat ehdoton "ei". Miten häät ovat muuttuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana?


"Aloittaessani häiden parissa noin 12 vuotta sitten suurin osa suomalaisista hääjuhlista noudatti perinteistä kaavaa - tutut leikit, itse askarrellut kutsut ja klassiset ruoat. On ihanaa, että nykyään jokainen voi järjestää juuri sen näköiset ja oloiset juhlat kuin haluaa! Naimisiin menoa voi juhlistaa ystäväporukan kesken rennommalla otteella, tai karata kaukomaille seremoniaan vain kahden.

Burgundi ja vaaleanpunainen ovat vaihtuneet vuosien saatossa pastelliseen yleisfiilikseen tai rouheaan rock-teemaan. Trendit liikkuvat verkon yli yhä nopeammin Amerikasta Suomeen ja vaikutukset näkyvät aina seuraavan kesän juhlissa. Minkä sinä ennustat olevan seuraava suuri häätrendi Suomessa? "

- Katri


"Vielä muutama vuosi takaperin juhlien juomatrendit kiteytyivät mahdollisimman halpojen ja väkevien vaihtoehtojen ympärille. Juomat haettiin rajan toiselta puolelta ja niitä haalittiin vielä seuraavia juhliakin ajatellen varastot täyteen. Nykyään laatu korvaa määrän ja juomatarjoiluun panostetaan yhtä lailla osana kokonaisuutta. Tämä näkyy esimerkiksi ravintolahäiden osuuden kasvamisella viimeisen parin vuoden aikana.

Boolit korvataan hääbaarilla, jolloin baarimikko tarjoilee hääparin toiveiden mukaisia drinkkejä. Juomat tarjoillaan pilttipurkeista, ämpäreistä tai kaiverretusta ananaksesta. Alkoholittomat Cocktailit (eli Mocktailit) ovat muutamat vuoden kuluttua yhtä tärkeä osa hääpäivää kuin hääkakku ja kahvit."

- Iina


"Aloitettuani työurani häiden parissa Tampereen Morsiusgalleriassa noin yhdeksän vuotta sitten hääpukumuoti oli mielestäni "tylsempää", kuin nykyään. Löytyi A-linjaista pukua kevyellä vedostuksella ja prinsessamaista pussinostohelmaa, ns."kermakakkuhelmaa". Jos oikein hullutteli, saattoi puvusta löytyä viininpunaista tai mustaa kirjailua lisämausteena.

Muutama vuosi sitten pitsi alkoi tehdä tuloaan ja näkyy edelleen hyvin vahvana hääpukumuodissa. Hiljaittain on myös alkanut rohkeampi leikittely puvun "illusio" kohdilla, jolloin nuden tai puuterin sävyjä hyödyntäen luodaan mielikuva siitä, että pitsi kulkisi ihoa vasten. Vielä ollaan muuta maailmaa jäljessä, mutta moni aikaansa hieman edellä oleva morsian on päätynyt teetättämään unelmiensa hääpuvun, kun ei ole löytänyt liikkeistä sitä oikeaa.

Hääpukumuotia tärkeämpää on kuitenkin se, että morsian tuntee itsensä kauniiksi puvussa ja se istuu hyvin. Hääpuvun valitseminen ei ole helppoa, joten anna itsellesi aikaa ja armoa. Loppupeleissä puvun käyttäjän mielipide painaa vaakakupissa eniten, sillä kantajaansa miellyttävä puku näkyy myös yleisolemuksesta sekä ilmeestä."

- Johanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti